Hans Derks - Versaen
Ik weet niet beter als dat ik van kleins af aan kok wilde worden’
Uit eten vond ik fantastisch! En dat wilde ik ook gaan doen.
Begonnen als kok in 1997 in een pannenkoeken restaurant en via verschillende andere restaurants beland bij Rene Brienen in onder de Boompjes en de Kromme Dissel.
Daarna nog 4 jaar Beluga en na al die mooie leerscholen ben ik op div plekken souschef en Chef-kok geweest op een iets lager niveau. Toen de stap gemaakt naar een hotel restaurant waar ik na een paar jaar totaal onverwacht een bib Gourmand kreeg.
Dik 7 jaar geleden begon er toch iets te kriebelen om weer echt als restaurant kok te kunnen werken, en ben ik Versaen begonnen, nooit met de bedoeling om een ster te koken. Maar van het een kwam het ander we kregen al na 6 maanden 14 punten Gault Millau en na 7 maanden weer een Bib Gourmand.
De ster hebben we nu sinds 2020.
Restaurant Versaen
1 Michelinster
Gault&Millau 14,5/20
Lekker 500