Lars van Galen - 't Lansink
Ik ben geboren in Enschede en ik heb tijdens mijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants zoals Restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht gewerkt.
Meteen toen ik voor het koksvak koos, wist ik dat ik het hoogste in dit vak wilde behalen. Via een reeks leerbedrijven, met illustere leermeesters als Hans Snijders, René Brienen, Pierre Wynants en Jonnie Boer kwam ik in dienst van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, waar ik vijf jaar als Chef de Cuisine werkte. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen om het beleid in de keuken te bepalen en om mijn eigen kookstijl te ontwikkelen. Ik heb vele prijzen die ik wilde winnen mogen bemachtigen, dit allemaal met één doel: een eigen zaak beginnen.
Samen met mijn oud-collega Richard van den Hoeven namen wij in 2012 de exploitatie over van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink over. In 2013 werd ons werk bekroond met een Michelinster.
Mijn Frans-Nederlands georiënteerde kookstijl met veel internationale accenten past heel goed bij onze uitstraling. Ik kook met veel oog voor detail en met de mooiste streekproducten.
Ik heb het opleiden van jonge, enthousiaste mensen hoog in het vaandel staan, zowel in mijn eigen bedrijf als in samenwerking met diverse opleidingsinstituten.
‘t Lansink Hotel & Restaurant
1 Michelinster
Gault&Millau 15,5/20
Lekker 500
Les Patrons Cuisiniers