Mike Cornelissen - Rijnzicht
Mijn overgroot opa startte in 1921 ‘Rijnzicht’, nu inmiddels 3 generaties Cornelissen en bijna 100 jaar verder, run ik Rijnzicht samen met mijn broer. Elke generatie heeft van dit familiebedrijf weer, op zijn manier, een succes weten te maken. Mijn hele leven riep ik; ‘voor mijn 30ste heb ik mijn eerste ster!’ In december 2018 gebeurde dit ook en 20 januari 2019 was ik jarig en werd ik 30. Met veel trots kijk ik dan ook terug op deze prestatie welke ik met mijn team heb behaald.
Als kind groeide ik op binnen het restaurant van mijn ouders. Het horeca vak werd mij met de paplepel ingegoten. Dat ik ook kok wilde worden was voor mij al snel duidelijk maar ik merkte dat ik vooral geïnteresseerd was in de nieuwste technieken en vernieuwingen binnen dit vakgebied. Mijn eerste stage liep ik bij het Koetshuis* daarna vervolgde ik mijn 2de leerjaar bij de Leest*** (in die tijd nog 2 sterren) Graag was ik mij verder gaan ontwikkelen in het buitenland maar helaas was er ‘thuis’ nood aan de man en kwam ik terug in Doornenburg. Ik kreeg van mijn vader de vrije hand in de keuken en heb ik die tijd mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Alhoewel dit niet echt matchte met de verwachtingen van de huidige gasten.
Toen ik in 2016 het bedrijf overnam heb ik dit toch doorgezet en kan ik vandaag de dag zeggen, dat je soms alleen maar in jezelf hoeft te geloven. Mijn kookstijl bestaat uit een Franse klassieke basis met Aziatische invloeden. Vernieuwende technieken en verrassende presentaties. Ik creëer graag een beleving welke nog lang in herinnering blijft.
Restaurant Rijnzicht
1 Michelinster
Gault&Millau 16,5/20
Lekker 500