Skip to content

Paul Kappé - Monarh

paul-kappe

De passie voor koken zit er bij mij al van jongs af aan in. Mijn ouders waren redelijk bourgondisch en als er vrienden op bezoek waren, maakten ze garnalencocktails en bijzondere hapjes. Ik wilde altijd meehelpen. Toen Paul op de basisschool een keuzevak mocht volgen, was deze keuze dan ook vrij snel gemaakt. Mijn klasgenootjes kozen voor papier-maché, knutselen of houtbewerking, maar ik ging altijd voor koken. Dat was eigenlijk al wel typisch.

Na de horeca-opleiding bij De Rooi Pannen en verschillende stages en banen bij restaurants in de regio, werd ik in 2014 benaderd door de eigenaren van Monarh. Uiteindelijk hebben we er samen ongeveer een jaar over gedaan om deze zaak op te starten. Mijn visie was vanaf het begin duidelijk: Tilburg kan een nieuw exclusief restaurant met alles erop en eraan wel gebruiken en ik wilde dat gaan neerzetten. We hebben over alles nagedacht: van de vorm van de tafels tot de handdoekjes op de wc. In 2019 werden we bekroond met de Michelinster. Restaurant Monarh is hiermee het eerste Tilburgse restaurant ooit met een Michelinster.

Bijzondere smaakcombinaties en verrassende ingrediënten; dat zijn de uitgangspunten voor mijn gerechten. Ik maak gebruik van de beste producten in samenspel met nieuwe kooktechnieken. Een innovatieve Franse keuken met wereldwijde moderne invloeden.

Leuk om te melden is dat wij in 2016 veel media-aandacht hebben gekregen, nadat wij een zwevende amuse hadden aangekondigd. Het gerecht werd geserveerd op een supergeleider, die met vloeibaar stikstof koud is gemaakt en maximaal drie minuten boven een magneet kon zweven. Wij hebben dit proces mogen laten zien in een uitzending van het programma RTL Night.

Restaurant Monarh
1 Michelinster
Gault&Millau 15,5/20
Lekker 500

Shopping cart