Skip to content

Wilco Berends - De Nederlanden

wilco

Wilco is geboren op 16 april 1972 in Barsingerhorn, Noord-Holland. Zijn moeder zorgde elke avond voor klassieke Hollandse kost op tafel, gebruik makend van de ingrediënten van dat seizoen. Zijn culinaire opvoeding is nog steeds sterk te zien in zijn huidige kookstijl, waarbij eerlijke, lokale gerechten de hoofdrol spelen. Ook haalt hij, waar mogelijk, zijn ingrediënten bij Noord-Hollandse producenten. Dankzij deze mooie ingrediënten kan Wilco zijn creativiteit de vrije loop laten en nieuwe en verrassende smaakcombinaties samenstellen, die ook het visuele aspect weten te prikkelen.

De eerste culinaire stappen
Al snel wist Wilco dat hij geknipt zou zijn voor de culinaire wereld, maar vooral wilde hij op het hoogst haalbare niveau kunnen koken. Daarom heeft hij ervoor gekozen om ambitieuze stages en leertrajecten aan te nemen, zoals bij Merlet (*), de Hoefslag (*), Scholteshof (**) en L’escargot (*) in Londen, bekend van Marco Pierre White, de leermeester van Gordon Ramsay. Dankzij deze ervaringen en de vele reizen die hij heeft gemaakt, heeft Wilco zich ontwikkeld tot een creatieve chef met vele mondiale invloeden.

Wilco zet De Nederlanden op de kaart
In 2006 startte Wilco bij De Nederlanden (*), op dat moment nog in loondienst. Toen hij in 2012 de mogelijkheid kreeg om volledig eigenaar te worden van dit restaurant, twijfelde hij geen moment. Zo werd het voor hem mogelijk om zijn volledige culinaire creativiteit te ontplooien en de gasten zich welkom te laten voelen op de manier die hij voor ogen had: op een warme manier met veel aandacht voor iedere gast. Ook is het voor Wilco belangrijk om zijn Noord-Hollandse achtergrond volledig te omarmen en gebruik te maken van deze regionale seizoensproducten. Hoewel de ingrediënten lokaal zijn met een eerlijke oorsprong, kunnen de smaakcombinaties erg werelds aandoen.

Restaurant De Nederlanden
1 Michelinster
Gault&Millau 17/20
Lekker 500
Les Patrons Cuisiniers

Shopping cart