Skip to content

Yornie van Dijk - Basiliek

yornie van dijk

Geboren en getogen Harderwijker Yornie van Dijk heeft het restaurant van zijn voormalige chef Rik Jansma overgenomen en naar zijn hand gezet. Het interieur combineert gepersonaliseerde tekeningen, brute muren en luxueuze materialen. Kortom: dit is een gezellige plek, met een open keuken die uw aandacht trekt.

Chef Van Dijk maakt zich de nuances van de hedendaagse keuken eigen, met een beheerst evenwicht tussen aciditeit en pit. Hij toont zich een aanhanger van de Nordic Cuisine, een zuivere keuken die hij op zijn eigen manier pimpt.

Van Dijk (29) is geboren en getogen in Harderwijk. “Het is heel mooi om in je eigen stad, waar je altijd hebt gewoond, een restaurant te kunnen beginnen.” Als je jonge mensen triggert, dan kunnen ze ook in het hogere segment gaan werken.” Van Dijk is daar zelf een voorbeeld van. “Ik heb mijn vmbo-diploma niet gehaald. Toen ik als bijbaan in een keuken werkte, zeiden een paar collega’s tegen mij: je moet de Cas Spijkers Academie in Boxmeer gaan doen. Dat heb ik gedaan.” Vervolgens heeft hij onder andere gewerkt bij Parc Broekhuizen in Leersum, ’t Nonnetje in Harderwijk, De Librije in Zwolle, Ratatouille in Harderwijk en de laatste 3,5 jaar bij Basiliek. Het mooie van het vak is dat je hier je creativiteit goed in kwijt kunt. Ik kan niet stilzitten en ik vind het leuk om nieuwe dingen te creëren en uit te voeren. Het is fijn om de gasten blij te maken en ze een leuke avond te bezorgen. Het teamgevoel is erg belangrijk. Je kunt dit niet alleen. Vooral als het een vol restaurant is, werken we hard met elkaar om de gasten een gezellige avond te bezorgen met lekker eten. Ik vind het fijn om met een jong team te werken in een gerenommeerde zaak als Basiliek. Het leuke is dat we ook een paar mensen uit Harderwijk in ons team hebben. Onze droom was om een ster te koken en dat hebben we recentelijk waar mogen maken.

Restaurant Basiliek
1 Michelinster
Gault&Millau 15/20
Lekker 500

Shopping cart