Skip to content

Tim Bood & Hette Hettema

Central Park

Central Park, Voorburg

Chef-koks Tim Bood en Hette Hettema deden ervaring op bij Savelberg en De Zwethheul en inmiddels leiden zij een witte brigade van twaalf man: culinaire topkwaliteit in het pittoreske Huygenskwartier.

‘‘Voor mij begon het allemaal hier,’ vertelt Tim Bood, een van de twee chef-koks van restaurant Central Park. ‘In 2010 liep ik stage bij Savelberg, in precies ditzelfde pand. Daarna werkte ik onder meer bij De Zwethheul, en ontwikkelde ik me sinds 2015 bij Central Park van souschef tot chef. Ik ben hier eigenlijk opgegroeid, als kok én als mens.’
Zijn collega Hette Hettema knikt. Ook hij deed ervaring op bij De Zwethheul, onder chef Mario Ridder. ‘In 2019 kreeg ik een berichtje van mede-eigenaar en SVH Meestergastheer Joey de Kruijf. Of ik een keer koffie wilde drinken. Een jaar later stond ik hier in de keuken. Het voelde meteen goed, alsof alles klopte.’

Samen de scepter zwaaien
Tim en Hette staan aan het hoofd van een sterrenploeg van twaalf mensen, inclusief leerlingen. Ze inspireren elkaar, scherpen elkaars ideeën aan en zorgen dat elke gast dezelfde kwaliteit ervaart. ‘Of er nu zes of zesennegentig gasten zijn,’ zegt Hette, ‘de lat ligt altijd even hoog.’ Zes keer per jaar bedenken ze een compleet nieuwe kaart, afgestemd op het seizoen en de mooiste producten van dat moment. Het resultaat: gerechten die sinds 2023 worden bekroond met een Michelinster. ‘Natuurlijk is dat een enorme waardering,’ zegt Tim. ‘Maar het allerbelangrijkste blijft dat onze gasten met een glimlach vertrekken. Als iemand zegt: ‘Wow, dat was fantastisch’, dan zijn wij tevreden.’

Unieke sfeer
Het statige pand Vreugd & Rust, omringd door een prachtige tuin, geeft Central Park een unieke sfeer. Hotelgasten ontdekken daarnaast Huygenskwartier Voorburg, vaak is dat een aangename verrassing. Joey de Kruijf: ‘Onze gasten komen uit heel Nederland en regelmatig uit het buitenland. Voor hen is het winkelgebied een onverwacht extraatje, een charmante plek die