Jelle Jansen - De Woage

Samen met vriendin Corine Klein kochten wij in 2019 restaurant De Woage in Gramsbergen. Wij hebben elkaar leren kennen toen wij in het toprestaurant de Groene Lantaarn werkzaam waren. In 2019 besloten we voor onszelf te beginnen in Gramsbergen, niet echt een culinaire hotspot maar wij hebben nooit gedacht: Gramsbergen is te klein voor ons. Ik ga op mijn gevoel af en dit voelde meteen goed. Het is ook echt een mooi stadje en inmiddels wel dé culinaire hotspot.
We waren pas negen maanden bezig toen corona de boel platlegde. Een lastige tijd, maar dankzij ons doorzettingsvermogen en hulp van alle kanten hielden we het hoofd boven water. We draaiden pas een jaar op volle sterkte en we werden al bekroond met een ster. Als ik erop terugkijk is dat wel bizar eigenlijk, het is echt ongelooflijk.
Ik sta voor simpel maar goed eten, dat is wat we voor ogen hebben. We hadden gewoon schnitzel, kip en appelmoes op de kaart, maar dan wel heel goed. De schnitzel is nu van de kaart af, maar ik kook nog steeds met betaalbare producten, niet extravagant.
De Michelininspecteurs waardeerden vooral die eenvoud, was te horen bij de uitreiking. “Het is onwaarschijnlijk hoe simpel, maar ongeëvenaard lekker het is als je bij deze man gaat eten.”
Restaurant De Woage
1 Michelinster
Gault&Millau 14/20
Lekker 500