Martin Kruithof - De Lindenhof
Na de hotelschool ging ik in militaire dienst en werd daar kok. Ik kookte met gemak voor 500 man. Na de militaire dienst vertrok ik naar Brussel, daarna Parijs en vervolgens Düsseldorf. Zowel in de Franse hoofdstad als in Duitsland werkte ik in een driesterrenzaak. Na 12 jaar buitenland op sterrenniveau kwam ik terug naar mijn bakermat. In Giethoorn begon ik mijn eigen restaurant De Lindenhof, niet ver van waar ik was opgegroeid. Mijn gedrevenheid werd 3 jaar later bekroond met een Michelinster. In 2005 volgde de tweede.
Je kunt het niet half doen
Het jaar daarvoor had ik de SVH Meestertitel gehaald omdat ik het hoogste wilde bereiken in mijn vak en dat is deze titel. Het is als goud halen op de Olympische Spelen. Je moet er wat voor over hebben en dingen voor laten om dit niveau te halen. Als je iets heel goed wil doen, kun je het niet half doen. Ben je eenmaal Meester, dan hoor je tot een select gezelschap. De titel is een erkenning van kwaliteit.
Volg je hart, niet het geld
Als een leerling of medewerker talent en drive heeft, stimuleer ik hen om ook voor de titel te gaan. Nieuwe meesters wil ik graag meegeven dat ze niet het geld moeten volgen, maar hun hart. Voor mij is mijn werk geen werk. Ik hou nog elke dag van mijn vak. Het is een lifestyle.
Restaurant De Lindenhof
2 Michelinsterren
Gault&Millau 18/20
Lekker 500
Les Patrons Cuisiniers