Skip to content

Ron Lemmens - Flavours

Ron_Lemmens

Ik heb gewerkt in diverse top restaurants waaronder Avant-Garde Van Groeninge (Eindhoven), ONE (Roermond), Hostellerie Munten (Weert) en Treeswijk-hoeve (Waalre). In 2015 nam ik, samen met mijn vrouw Lindsay, restaurant Flavours in Weert over. Binnen een jaar werden we beloond met een BIB-gourmand. Na een aantal jaar hebben we hier bewust afstand van genomen omdat wij hadden geconstateerd dat wij niet meer konden voldoen aan de Bib-gourmand eis van Michelin om voor maximaal 39 euro een driegangen keuzemenu aan te bieden. We zijn ambitieus en willen graag met andere, mooie producten werken. De ‘’Bib’’ remde ons daarin. Tot op de dag van vandaag hebben wij hier geen spijt van gehad en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een bekroonde Chef.

Wij voeren een ambachtelijke keuken waarin wij alles zelf maken. Van de amuses, tot het brood bij het voorgerecht en zelfs de pepermunt bij de rekening. Voor mij zijn sauzen, bouillons, fonds, vinaigrettes heel belangrijk. Een saus vormt de verbindende factor tussen het vlees en de vis en de groente, en kan een gerecht maken of breken. Je gerecht kan nog zo perfect zijn, maar je hebt ook iets nodig wat samenbrengt.

Ik beschouw mijn keuken als klassiek Frans, heel basic, met niet te veel liflafjes. Alles wat op het bord ligt heeft een functie. Met heel weinig handelingen kun je een perfect gerecht bereiden dat hoog op smaak is. De texturen moeten kloppen. Een mooi zuurtje, de juiste vettigheid.

Restaurant Flavours
1 Michelinster
Gault&Millau 15/20
Lekker 500

Shopping cart