Hans Kinkartz - Atelier
Ik ben geboren op 19 mei 1969 als zoon van “de melkboer”. Als jonge jongen hielp ik mijn ouders regelmatig mee in hun kruidenierswinkel. Ik wilde al sinds de lagere school kok worden en kreeg mijn eerste vakantie- en weekendbaantje bij de plaatselijke bakker toen ik 13 jaar was. In een keuken werd ik vanwege mijn jonge leeftijd nog nergens aangenomen. Na de middelbare school ging ik naar de MHS in Heerlen. Een algemene horecaopleiding waar de interesse in het koksvak nog intenser werd. Na de opleiding ben ik een jaar naar Zürich, Zwitserland gegaan, alwaar ik mijn eerste vaste baan in de keuken kreeg. Na dat jaar moest ik in militaire dienst (ik was van de allerlaatste lichting). Ook hier heb ik in de keuken gestaan. Uiteindelijk best een leuke en leerzame tijd gehad. Na mijn diensttijd ben ik in de Zuid-Limburgse horeca in diverse restaurants gaan werken van chef de partie tot uiteindelijk chef-kok bij Hotel Restaurant Bellevue in Simpelveld. In de tussentijd was ik Ellen, mijn vrouw, al tegen gekomen en op 1 januari 1999 zijn wij samen Restaurant Atelier in Gulpen begonnen. Aanvankelijk als eenvoudige bistro die uiteindelijk is uitgegroeid tot het restaurant wat we nu zijn. We staan top 35 in Lekker, 16,5 punten Gault Millau en sinds 2022 1 ster van Michelin. Ik heb een zoon van 21, Luuk, die in mijn voetsporen wil treden. Hij heeft hotelschool Ter Duinen in Koksijde, België afgerond en reeds ervaring opgedaan als kok bij The Jane in Antwerpen, De Librije in Zwolle, Victor’s Fine Dining van Christian Bau en Restaurant Ralf Berendsen in La Butte aux Bois in Lanaken, België. Maar dat terzijde natuurlijk. Dit schrijf ik gewoon als trotse papa.