Thomas Deli - Kaatje bij de Sluis
Thomas is geboren in Heerenveen, Friesland. Zijn roots liggen ook deels in Frankrijk, zijn moeder is namelijk Française. Zijn liefde voor het culinaire vak heeft hij dan ook van huis uit meegekregen. Zijn ouders importeerden wijn, hadden een slijterij en daarbij een proeflokaal met wijn/spijsavonden, al op jonge leeftijden hielp hij mee in de keuken.
In 2011 begonnen als stagiair bij Kaatje, doorgegroeid als zelfstandig werkend kok en tussendoor nog twee jaar gewerkt bij Bolenius Restaurant
als souschef op de Zuidas. Daarna weer terug naar Kaatje als souschef en vervolgens chef.
Toen aan hem werd gevraagd of hij Kaatje wilde overnemen heeft hij geen moment getwijfeld.
Bij Kaatje werken wij met lokale producten, zelf rijden wij langs de boerderijen om onze producten op te halen. De lokale boeren weten ook
wat wij willen en als ze iets nieuws hebben geoogst krijgen wij dit ook mee om te proberen.
Buiten het werken om vaart Thomas graag met de sloep door de Weerribben-Wieden.
Restaurant Kaatje bij de Sluis
1 Michelinster
Gault&Millau
Lekker 500