Skip to content
De Nederlanden,  Vreeland

Wilco Berends

Wilco is geboren op 16 april 1972 in Barsingerhorn, Noord-Holland. Zijn moeder zorgde elke avond voor klassieke Hollandse kost op tafel, gebruik makend van de ingrediënten van dat seizoen.

Atelier, Gulpen

Hans Kinkartz

Na de hotelschool ging ik in militaire dienst en werd daar kok. Ik kookte met gemak voor 500 man. Na de militaire dienst vertrok ik naar Brussel, daarna Parijs en vervolgens Düsseldorf.

Erik van Loo

Eric van Loo

Erik is geboren in Zuid-Limburg, waar hij opgroeide als slagers- zoon in het dorpje Mechelen. Na ervaring op te hebben gedaan in binnen- en buitenland startte Erik zijn eigen restaurant

Smink, Wolvega

Jan Smink

Jan Smink, de WERELDKAMPIOEN in 2023 van 'le Tattinger Prix Culinairy' Ik ben een trotse boerenzoon en een fiere Fries en voel mij helemaal thuis in het charmante Wolvega.

Flicka, Kerkdriel

Thomas van Santvoort

Thomas van Santvoort maakt zijn droom werkelijkheid met Flicka. Ooit is hij begonnen in de spoelkeuken, waarvanuit hij de koks aan het werk zag. Thomas was er van overtuigd dat hij

Monarh, Tilburg

Paul Kappé

De passie voor koken zit er bij mij al van jongs af aan in. Mijn ouders waren redelijk bourgondisch en als er vrienden op bezoek waren, maakten ze garnalencocktails en bijzondere hapjes. Ik wilde

Calla's, Den Haag

Ronald van Roon

Geboren in 1985 te Barendrecht, onder de rook van Rotterdam, opgegroeid tussen de spruiten- en aardappelvelden. Al van jongs af aan mocht ik met mijn opa mee om aardappels te rooien.

yornie van dijk

Yornie van Dijk

Geboren en getogen Harderwijker Yornie van Dijk heeft het restaurant van zijn voormalige chef Rik Jansma overgenomen en naar zijn hand gezet .Het interieur combineert gepersonaliseerde

't Lansink, Hengelo

Lars van Galen

Ik ben geboren in Enschede en ik heb tijdens mijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants zoals

Versaen, Ravenstein

Hans Derks

Ik weet niet beter als dat ik van kleins af aan kok wilde worden’ Uit eten vond ik fantastisch! En dat wilde ik ook gaan doen. Begonnen als kok in 1997 in een pannenkoeken restaurant en via

Ratatouille, Haarlem

Jozua Jaring

Jozua Jaring is Chef-kok en eigenaar van restaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem. Voorheen werkte hij onder meer bij De Hoop op de Swarte Walvis in

Flavours, Weert

Ron Lemmens

Ik heb gewerkt in diverse top restaurants waaronder Avant-Garde Van Groeninge (Eindhoven), ONE (Roermond), Hostellerie Munten (Weert) en Treeswijk-hoeve (Waalre). In 2015 nam ik,

De Burgemeester, Linschoten

Sander Spruijt

Sander Spruijt ontwikkelde zijn passie voor koken op de boerderij van zijn grootouders, waar hij leerde waar producten vandaan komen. Na zijn bbl-opleiding begon hij bij De Burgemeester en

't Vlasbloemeken, Koewacht

Eric van Bochove

Eric van Bochove begon zijn culinaire avontuur op 15-jarige leeftijd als leerling bij restaurant Bellevue in Goes. Zijn passie voor verse regionale zeevruchten bloeide hier op. Tijdens zijn studie

De Kromme Dissel, Heelsum

Tonny Berentsen

Geboren en getogen in het dorpje Loo, groeide Tonny Berentsen op tussen de boerderijen, kassen en het boerenleven. Al op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door pure ingrediënten en de

Kaatje aan de Sluis, Blokzijl

Thomas Deli

Thomas is geboren in Heerenveen, Friesland. Zijn roots liggen ook deels in Frankrijk, zijn moeder is namelijk Française. Zijn liefde voor het culinaire vak heeft hij dan ook van huis uit meegekregen. Zijn

Affect, Zwolle

Lars Aukema

Ik ben een nuchtere Fries, die soms een beetje stug is, maar ik ga altijd voor perfectie. Door hard te werken de afgelopen jaren en ervaring te hebben opgedaan bij Landgoed Lauswolt, Restaurant de

1857, Roosendaal

Joey van Heesbeen

Ik ben Joey van Heesbeen en samen met mijn vrouw Joke zijn we een gepassioneerd koppel dat houdt van lekker eten en koken. Onze loopbaan richt zich dan ook vooral op de horeca. Joke begon

Maeve, Utrecht

Tommy Janssen

In 2021 opende Tommy restaurant Maeve in Utrecht, samen met zijn vrouw Vera Voorend. Na jarenlange ervaring in toprestaurants verwezenlijken zij sindsdien een langgekoesterde 

De Moerbei, Warmond

Michael Corpel

Na vijf jaar als chef in de keuken van De Moerbei, nam Michael Corpel in augustus 2024 het restaurant over samen met zijn compagnon en maître-sommelier Frank de Haas. Een nieuwe stap,

Onder de Linden, Aduard

Steven Klein Neijenhuis

Mijn passie voor koken is begonnen toen ik in de afwas werkte en af en toe mee mocht helpen in de keuken. Nu ben ik al jaren eigenaar van Herberg Onder de Linden in Aduard en zoek ik

Codium, Goes

Wouter Kik

Volgt

De Kromme Watergang, Hoofdplaat

Tom Vinke

Volgt

The White Room, Amsterdam

Tristan de Boer

Volgt

Egon van Hoof

Volgt